Nieuws

VHaasdonkerzamelen om 7u15 op Paasmaandag! Het is erg gesteld met de jeugd van tegenwoordig (not). Geen kind die er naar kraait, enkele kuikens op gezegende leeftijd hadden het iets moeilijker in de eerste meters. Doch we  vertrekken met ouders die hun kind met plezier ondersteunen in hun sportieve hobby én met spelertjes die staan te popelen om hun ei te leggen. We spelen 5 wedstrijden van 15 minuten. Na elke wedstrijd volgt een penaltyreeks van 3 strafschoppen.

1ste wedstrijd Jong Antwerp

We spelen voortdurend op de helft van Antwerp. Overwicht is leuk, scoren belangrijker. We hebben  maar een kwartiertje. Na  een dozijn kansen, het doelhout en andere hindernissen opent Alvaro de score. Wat later trapt Ruben de bal in de draai binnen en is de eerste zege een feit: 2-0!

2de wedstrijd St Gillis Waas

We starten opnieuw met veel overwicht maar spelen te wild en vergeten open doelkansen af te werken. Het is schrikken als St Gillis Waas doorbreekt en Quinten zijn eerste bal van de dag moet pakken. Scheidsrechterlijke dwalingen maken het ons nadien niet makkelijk maar Alvaro opent de score met een echte spitsengoal. Er volgen tal van kansen voor ons, scoren lukt niet meer: 1-0!

3de wedstrijd Daknam

Wat we  als de makkelijkste wedstrijd beschouwden wordt de spannendste. Daknam begint sterk, beschikt over enkele goede spelers die kracht en techniek combineren. Ze creëren  meteen twee grote kansen, scoren lukt niet. Wij doen dit wel maar lopen snel tegen de gelijkmaker aan. We werken af aan 100% en na drie kansen staat het 3-1 voor ons. Onze jongens die het verschil kunnen maken laten hun kwaliteit zien en diepen de score verder uit. Zo wordt het 6-1!

4de wedstrijd Haasdonk

Door de andere uitslagen kunnen we bij winst nu al het tornooi op onze naam schrijven. De zenuwen staan strak gespannen. We hebben zoveel overwicht dat alles samentroept voor doel en net dat is het probleem.  Er is totaal geen ruimte en scoren wordt moeilijk. Eén spelertje van Haasdonk valt in zeer positieve zin op en zorgt ook hoogstpersoonlijk voor de nodige weerstand. Kerem kan zich bulldozergewijs in de laatste minuut een weg banen tussen een bos van spelers voor doel: 1-0! Waw!

5de wedstrijd Waasland-Beveren

We laden ons een laatste keer op. W-Beveren wordt versterkt met elitespelers. Docht tegen een goed combinerend Hamme hebben zij geen verhaal. Luca, nu op links, wordt drie keer alleen voor doel gezet en scoort evenveel keer. Het doelpunt van Beveren is niet meer dan een detail: 3-1!

In dit team zit alles: individuele klasse, snelheid, duelkracht, loopvermogen, traptechniek, persoonlijkheid en vooral veel teamspirit. Op het eind volgt nog een verrassing. We nemen ook de beker van de penaltycup mee naar huis. Een tevreden trainer Tom aka TTT

We speelden met: Quinten Schellens, Siebe Vereecken, Maxim Deswarte, Levi Fiesack, Daan De Prycker, Liam Van Den Bossche, Ruben Van de Vreken, Luca De Vos, Alvaro Smet en Kerem Hirka
Legden gezamenlijk 13 eieren in het mandje: Alvaro, Luca, Ruben en Kerem

U10 Tornooi Haasdonk 1

U10 Tornooi Haasdonk 2

U10 Tornooi Haasdonk 3