logo2

U19 VW Hamme – Heist 6 -1 (22-04-2017)

Wedstrijdverslag

vwhammeheistMet een zes op zes sluiten we niet alleen dit seizoen in schoonheid af, maar ook (voorlopig?) de trainerscarrière van trainer Patrick.

De laatste thuismatch van dit seizoen mochten we aantreden op het A-plein, een nogal gigantisch verschil met onze gebruikelijke zandvlakte. Het inspireerde onze jongens tot een ruime en verdiende overwinning. Het eerste schotje was voor de bezoekers uit Heist, maar nadien namen onze jongens het commando over. Na twee minuten opende Zander op links, waar Yenten een prima voorzet afleverde die door Oumar werd binnengebuffeld, en 1-0. Keeper Gille mocht een bezoekend voorzetje plukken. Na passwerk tussen Simon VE en Jari knalde Yenten op de paal, en aan de overzijde moest Gille de resulterende counter onschadelijk maken.

 We zagen een run van een geïnspireerde Yenten op links; en een actie Zander-Jonas-Yenten-Simon VE; een vrije trap van Heist (buitenspe), passwerk Marouane-Yenten, een schotje van Heist (Gille pakt); combinaties Yenten-Oumar (buitenspel); en Zander-Simon-Yenten; en een vrije trap van Dieuwert maar Simon kopt nipt over; en afgeblokte schoten van Heist en Oumar na voorbereiding van Simon VE en Jari; Yenten die aflegt voor Simon, maar net niet; de Heistse keeper die een schot van Oumar op pass van Bjarte in corner duwt; en dan halverwege de eerste helft de 2-0, met Yenten die een corner van Marouane in de winkelhaak kopt. Even later bedient Simon VE Oumar, die zich oor de verdediging buffelt, maar de keeper redt. De bezoekende goalie mocht even later ook een bal van Oumar redden, na voorbereidend werk van Zander en Jonas. Ook Simon kwam nog dicht bij een goal, na tikwerk van Yenten en Oumar. Iets na het half uur ging een voorzet van Heist voorlangs, en de uittrap van Gille bleek goed voor een assist op Yenten, die zijn man uitkapte en mooi de 3-0 op het bord zette. Een herhaling van dat scenario Gilee-Yenten werd door twee minuten later door een attente verdediger verijdeld. Via Oumar en Yenten ging een kopbal van Zander in het zijnet, en Marouane vond nog bijna Simon. Vijf minuten voor rust zette ook Simon VE zijn naam op het scorebord, na goed tikwerk tussen Gille-Jonas-Yenten-Jari , en een gekraakt schot en 4-0. Yenten onderschept nog een pass, wat een corner oplevert voor Marouane, die door Yenten naast werd gekopt. Via Gille en Jonas kreeg Yente een vrije trap, maar de kna van Dieuwert werd weggekopt. Laatste wapenfeit was een voorzet van Zander na passwerk Jonas-Yenten. Ruststand 4-0, in wat toch wel behoorlijk eenrichtingsverkeer was.

Ondanks de achterstand kwamen de Heistenaren uit de kleedkamer met de vaste intentie voetballend meer te laten zien dan in de eerste helft. Al in de eerste minuut moest Gille in actie komen, maar nadien was het och vooral Hamme dat de klok sloeg. Een schot van Jari na passes van Yenten en Oumar (op de keeper); een vrije trap van Dieuwert (nipt naast); Tikwerk Simon R-Zander-Yenten levert een corner op voor Marouane, die via Simon R resulteert in een poging van Simon VE; nog een schot van Zander na combinatie Simon R-Oumar-Yenten; en een schot van Simon VE net naast, na een aanval op rechts via Jonas-Jari-Bjarte. Dan Marouane bijna, na tikwerk Yenten en Zander; en Jonas in het zijnet op pass van Bjarte. Gille redt een Heistse poging. Daarna duwt de bezoekende keeper een bal van Yenten na passes Simon VE en Zander in corner. Marouane schildert die op het hoofd van Yenten, die eerst nog op de lat kopt, maar hem  in de rebound binnenduwt en de 5-0 forfaitcijfers staan op het bord. Net daarna verdiende een aanval via Simon R-Bjarte-Marouane-nogmaals Simon R en de deviatie van Yenten meer, maar de keeper was paraat. Nog een aanval Simon VE- Zander-Oumar-Zander (buitenspel), waarna Dieuwert Jari op rechts wegstuurt, en die duwt de bal net naast de keeper en in de goal, goed voor de 6-0.

Het spel bleef vooral richting bezoekende kant rollen: Yenten net naast op pass van Marouane; een ongevaarlijke corner van Heist; een pass van Zander en de penaltyfout op Yenten,  genomen oor Miguel maar de keeper kan hem toch redden; en nog een Heists schotje voorlangs. Yenten steekt Atakan diep; een aanval Tamino-Yenten-Marouane (buitenspel); een vrije trap van Dieuwert die via Atakan-Bram-Maouane een schot van Atakan oplevert (naast); Miguel die de bal herovert en bijna Yenten bedient; Marouane die Yenten alleen voor de keeper zet, die de val wegbokst waarna Atakan overschiet; een Heistse vrije trap, geplukt doot Gille die Miguel wegstuurt, maar diens schot gaat over; een combinatie Simon-Atakan-Miguel-Zander.

De bezoekers verdienden wel respect omdat ze de moed niet opgaven, met een schotje voorlangs. Verder Atakan naast op vrije trap van Dieuwert; en op vijf minuten van het einde de eerste echt gevaarlijke aanval van Heist, met een man alleen voor de goal, maar Gille redt. De keeper duwt een schot van Marouane op pass van Jonas in corner; maar Atakan kopt de hoekschop van Marouane op de deklat. Weer een gevaarlijke aanval van Heist, maar Gille redt het schot, en de daaruitvolgende corner wordt overgekopt. Zander schiet na pass van Yenten nog eens op de keeper; en in blessuretijd verbrodden de bezoekers met een beetje holderdeboldergoal de clean sheet van Gille, en de 6-1 eindstand. Laten we zeggen dat Heist die eerreder wel verdiende voor hun volharding.      

Gespeeld: Gille, Bjarte, Simon R, Dieuwert, Jonas, Marouane, Jari, Zander, Oumar, Smon VE, Yenten, Atakan, Bram, Miguel, Tamino

K.VV. CoxydevwhammeCoxyde – VW Hamme 2 -3 (22-04-2017)

Ook de laatste match werd winnend afgesloten. Het verslag is wegens zelf afwezig beduidend korter, en tegen een counterende thuisploeg was het naar verluidt geen cadeau, maar met doelpunten van Yenten, Marouane en Oumar, werd een 2-1 achterstand omgebogen in een 2-3 overwinning. Waarna trainer Patrick eerst de waterzak over zich heen kreeg, om volgens de traditie met zijn kleren aan onder de douche te belanden.  

In de einduitslag eindigen we dit seizoen 10e, met 33 punten en een doelsaldo van +2 (50-48). De tien overwinningen hadden er eigenlijk meer kunnen en moeten zijn, want na een inrijperiode waren we zelden de mindere (tenzij tegen Beerschot-Wilrijk en in mindere mate Seraing en Virton thuis), maar een gebrek aan efficiëntie maakte dat we onszelf te weinig beloonden.

Niettemin is een felicitatie voor kampioen Seraing op zijn plaats, dat die eerste plaats door het prima technisch verzorgde voetbal (met op twee na allemaal eerstejaars) zeker verdiende. 

Rest ons nog iedereen te bedanken die dit seizoen zich voor f achter de schermen heeft ingezet voor de hobby van onze jongens, en iedereen succes te wensen voor volgend seizoen. 

Gespeeld: Marco, Yasin, Simon R, Dieuwert, Jonas, Marouane, Atakan, Zander, Oumar, Simon VE, Yenten, Jari, Miguel, Marlon, Bram