logo2

U19 VW Hamme – Beerschot- Wilrijk 0-1 (01-04-2017)

Wedstrijdverslag

vwhammeBeerschotwilrijk KFCOEens te meer onnodig puntenverlies, na een wedstrijd waarin we het eerste half uur baas waren, en de rest evenwichtig te noemen was.

Schrijf ik te veel dat we onze kansen moeten leren afmaken, en begint het in de hoofden te kruipen? Hopelijk niet, maar ook tegen Beerschot-Wilrijk had de match nog voor de rust in ons voordeel beslecht kunnen zijn.  Laten we hopen dat de laatste twee wedstrijden van dit seizoen ons iets meer rust voor de goal brengen.

 Onze jongens grepen de bezoekers dadelijk naar de keel: een vrije trap van Dieuwert werd door de keeper maar nipt over de lat getikt. De daaropvolgende corner van Marouane en kopbal van Jonas pakte hij ook.  Na vijf minuten een prachtcombinatie met Marouane-Yenten-Jari en een voorzet van Yenten waar Jari en Arne net niet bij konden; en een mooie aanval via Dieuwert-Hayati-Yenten  en fout op Marouane; de vrije trap van Dieuwert die in corner werd gewerkt; de corner van Arne die via Hayati uitmondde in een schot van Jari op de keeper, en de rebound die via Arne en Marouane bij Yenten belandt, maar de keeper die redde. 3-0 na vijf minuten, het was mogelijk geweest.

Na die felle beginfase bleven we het betere van het spel hebben, maar met minder grote kansen. Oumar voorlangs na pass van Hayati op Arne; een schot van Arne na eerste vrije trap Dieuwert en een corner van Marouane. Pas na tien minuten staken de bezoekers een eerste keer de neus aan het venster, met een schotje voorlangs en Dieuwert die een aanval afblokt. Een corner van Arne leverde een rommelige fase op, waarbij Marouane kon afleggen voor een schot van Hayati. Een lange trap van Marco liet Yenten toe bijna de keeper te verschalken. Via nogmaals Yenten kon Are bijna afdrukken, vooraleer Beerschot-Wilrijk na 20 minuten met een schot dat nipt voorlangs ging voor de eerste keer echt voor gevaar zorgde. Onze jongens reageerden met een vrije trap van Jonas die via Hayati bij Oumar belandde, maar diens omhaal ging net naast. Een eentweetje tussen Yenten en Jari leverde een voorzet op die naast ging, waarna Marco een vrije trap van de bezoekers mocht plukken.

Nog maar eens een grote kans, na een vrije trap van Dieuwert, Yente die kopt en de rebound van Marouane die werd afgeblokt. De bezoekende keeper bracht ook redding op een schot van Yenten, na mooi tikwerk tussen Seppe-Yenten en Jari. Ook Marco mocht vervolgens een poging van Beerschot-Wilrijk redden; en na een combinatie Bjarte-Arne en opnieuw Bjarte schoten de bezoekers ook nog eens over.

Was ons vizier iets te hard gericht op de aanval? Op het half uur kregen we in elk geval een koude douche, met een voorzet die vanop links vertrekt, en aan de tweede paal werd afgelegd om er aan de eerste te worden binnengewerkt, en 0-1 voor de bezoekers. Die putten daaruit moed, al hadden we ook hierna nog drie grote kansen om gelijk te maken en zelfs met een verdiende voorsprong te gaan rusten. Mooi voetbal via Arne en een schot van Marouane en de rebound via Marouane zelf en Oumar tot bij Yenten, maar geen geluk; en op het einde een diepe bal van Dieuwert waar de keeper onderdoor gaat, maar de voorzet van Yenten gaat voorlangs; en een schot van Jari na pass van Marouane, maar op de keeper.

Tussen die fases was er al iets meer evenwicht, met een vrije trap van Dieuwert en via Marouane tot bij Yenten; een bezoekend schot naast; een scrimmage voor onze goal die door Oumar wordt weggewerkt en een Beerschot-Wilrijkse voorzet die werd weggewerkt; een redding van Marco op een bal achter onze verdediging; en een bezoekend schotje naast; net als een poging van Marouane. Een combinatie Hayati-Yenten leidde na wat geharrewar tot een nieuwe aanval via Bjarte-Oumar-Arne en voorzet van BJarte maar de kopbal van Jari werd gepakt door de keeper.  Ruststand 0-1.

Helaas zou daar in de tweede helft daar niets meer aan veranderen. Het spel was een stuk matiger, al hadden we ook nog mogelijkheden genoeg om gelijk te maken. Op onze notities prijkt een schot van Beerschot-Wilrijk; een combinatie Seppe-Jari-Oumar; en tikwerk tussen Bjarte-Marouane-Arne met schot van Bjarte op de keeper; en Marco die een bezoekend schot wegbokst. Een vrije trap van Dieuwert in de handen van de keeper; een kans voor B-W voorlangs; tikwerk Hayat-Yenten die een corner van Arne oplevert, maar die levert na doorkoppen van Hayati een kopbal van Yenten op die over gaat. Daarna twee grote kansen op rij, met een schot van Yenten op pass van Marouane; en na, een pass van Yenten naar Arne die foutief wordt afgestopt, toch nog een schot van Arne maar de keeper redt eens te meer. Een schotje van Dieuwert; een schot voorlangs van Yenten na corner van Arne; en dan nogmaals een uitroepteken bij een kopbal Atakan na vrije trap van Dieuwert, maar helaas voor onze U19 op de paal.

Na een wat rommelige fase redt Marco een bezoekend schot met de voet. Via Hayati een schot van Bjarte; en nog een poging van Bjarte na tikwerk Erik-Yenten-Dieuwert. Een bezoekend schotje voorlangs; een inworp van Bjarte die via de rug van Yenten bijna een schot van Atakan opleverde; en een vrije trap van Simon die via het hoofd van Arne naast ging. Een vrije tra van Arne leverde een kopbal van Jonas op; waarna Beerschot-Wilrijk riposteerde met twee schotjes; een corner en een echte knal, maar Marco vermijdt de 0-2. Nog pogingen via Yente-Miguel-Jonas; en Atakan-Joans-Erik-Bjarte; en een counter via Bjarte-Erik en Miguel; en om af te sluiten Marco die nogmaals een bezoekende goal vermijdt.    

Over de mentaliteit hadden we eens te meer niet te klagen, maar het geluk, en de koelbloedigheid,  was eens te meer niet aan onze zijde. Hopelijk lukt dat de komende wedstrijden thuis tegen Heist en op bezoek bij Coxyde, wel.  

Gespeeld: Marco, Bjarte, Dieuwert, Jonas, Seppe, Hayati, Arne, Oumar, Jari, Marouane, Yenten, Atakan, Erik, Miguel, Simon