logo2

U19 SK. Deinze - VW Hamme (18-03-2017) 2-2

Wedstrijdverslag

deinzevwhammeTwee verloren punten, is de ietwat jammere conclusie na het getoonde overwicht. Al sluiten we niet uit dat u dat refrein hier al eerder hebt gehoord.

Samengevat: op 20 tot 25 minuten in de eerste helft na waren we doorlopend baas. Een gebrek aan efficiëntie -en een zwakke scheids- maakten dat we niet de geruststellende 1-3 maakten, maar in de slotminuut zelfs de 2-2 moesten slikken.

 Onze jongens begonnen goed aan de eerste helft, met een combinatie Yenten-Oumar en een schot van Arne over. Een schotje van Deinze ging voorlangs, waarna Yenten een goede voorzet afleverde maar net buiten bereik van Miguel. Die kopte even langs over op een vrije trap van Dieuwert, maar werd ook voor betwistbaar buitenspel afgevlagd. Het zou niet de eerste keer zijn, en gelukkig niet altijd tegen ons, maar laten we zeggen dat we ervan uitgaan dat de scheids ook betere wedstrijden fluit.  Na tien minuten gaven we echter het initiatief aan de thuisploeg, Oumar werkt een vrije trap weg, en even later ging een Deinse bal via de deklat buiten. Waarna een floddergoal uit het boekje volgde: een bal die via de paal over de lijn ging, en 1-0.

Zonder dat we briljant spel zagen op een toch zwaar en moeilijk veld, bleef het spel wel op en neer gaan. We reageerden met een kopbal van Oumar na voorbereidend werk van Yenten en Miguel. Aan de overkant leverde een corner voor de thuisploeg een schot over op. Miguel kopt over op vrije trap van Zander;  waarna Miguel opnieuw voor vermeend buitenspel werd afgefloten nadat Oumar knap de bal heeft veroverd. Een voorzetschot van Deinze zwaait voorlangs; hun keeper plukt een vrije trap van Dieuwert. Die keeper had even later een uitstekende redding in huis op een knal van Bjarte na een lange rush en een 1-2 met Yenten. De daaruit volgende corner van Arne werd door Zander overgekopt. Op een voorzet van Bjarte kwamen bijna Atakan en dan bijna Marouane. Vervolgens blijven we u een flinke portie verslag schuldig, wegens verzorging van de nochtans goed bezig zijnde Miguel.

In die periode was blijkbaar Deinze de betere ploeg, maar kwamen wij gelijk, via een ook al in comedy capers thuishorende goal, met de keeper die over de bal trapt, en 1-1. In de laatste vijf minuten kregen we vier mogelijkheden om met een voorsprong de rust in te gaan, met achtereenvolgens Jari-Yenten (over), Jari-Yenten-Arne-Omar-Zander en Yenten (naast), Zander-Yenten (keeper redt) en Zander-Yenten-Zander (over). Ruststand 1-1.

Het was wel de prelude tot een tweede helft waarin we het overwicht hadden, maar verzuimden de kansen af te werken.  Al na één minuut plaatste Marouane na tikwerk tussen Zander-Arne-Bjarte en Yenten de bal in de hoek, maar de keeper redde. Na een rommelige aanval van Deinze mocht ook Marco een bal plukken; een plezier dat ook Dieuwert op vrije trap aan de thuiskeeper gunde. Een kort Deins interludium met een schot over, een voorzetschotje en Marco die een buitenspel aanval redde. Een vrije trap van Dieuwert leidde via Marouane tot een schot van Zander; en op pass van Zander kon Yenten schieten, en Jari bijna de rebound binnentikken. Een corner van Arne; op pass van Yenten een schot van Arne, maar op de keeper; en een combinatie Atakan-Arne-Marouane en via de keeper en Yenten nog een poging van Oumar vooraleer we een stevige tegenprik kregen met een knal van Deinze op de deklat. Een mooie aanval via Marco-Marouane-Oumar en Atakan werd offsode gefloten; Arne kon bijna een voorzet van Yenten binnenwerken; en een gekraakt schot van Yenten op pass van Zander (op keeper); vooraleer iets over halfweg de tweede helft eindelijk de verdiende 1-2 op het scorebord kwam, na een voorzet van Bjarte op Atakan die aflegt voor Arne die met een volley het net vindt.

Ook nadien bleef het kansen regenen. Een een-twee tussen Yenten en Arne levert een schot op van Oumar (nipt naast); een diepe bal op Atakan (keeper redt); kopbal Yenten op corner Arne; combinatie Arne-Yenten-Bjarte  (naast), schot Yenten (over); bijna Atakan na tikwerk Bjarte-Marouane; een vrije trap van Dieuwert die terugkaatst op de lat en Marouane die de rebound op de keeper besluit, waarna Deinze toch nog eens een hoekschop versierde. Vervolgens krijgt Marco rood terwijl hij nochtans vrij duidelijk de bal speelt, maar vervanger Atakan redt de vrije trap. Ondanks de man minder blijven onze jongens kansen creëen. Zander besluit een solo op de keeper; via Erik kan Arne voorzetten, maar Yasin kan hem net niet binnenduwen . In blessuretijd noteerden we nog twee aanvallen via Zander-Dieuwert-Arne en Dieuwert-Yasin en Erik; Atakan die een tegenprik redt en nogmaals en aanval via Erik-Zander-Yasin-Erik en Arne maar weer geen geluk; en, zeven minuten over tijd, de 2-2 via een counter, waarna dadelijk na de aftrap werd afgefloten.  

Uit deze match moeten we zeker het verbeterde spelpeil onthouden. Als we dat op de mat brengen, maar met iets meer overzicht en rust voor de goal onze kansen benutten, dan kunnen we van elke ploeg winnen. Hopelijk komend weekend al, met de verre verplaatsing naar Maasmechelen.   

Gespeeld: Marco, Dieuwert, Jonas, Jari, Marouane, Arne, Zander, Oumar, Yenten, Miguel, Bjarte, Atakan, Erik, Yasin, Bram