logo2

U19 VW Hamme - FC Dender (11-03-2017) 1-3

Wedstrijdverslag

vwhammedenderUiteraard zou het leuk zijn om slecht te spelen en toch te winnen. Helaas werd de logica gerespecteerd, en werd het een terechte nederlaag tegen Dender.  

Natuurlijk had de match anders kunnen lopen. We hadden snel op 1-0 kunnen komen. Ook de bezoekende trainer verwachtte rood voor een van de betere Denderspelers wegens natrappen, maar het bleef bij geel. En, oude-koeien-uit-de-gracht-halend-gewijs, hadden we in de heenmatch absoluut onverdiend verloren, maar helaas geeft dat geen vrijkaart voor revanche.

Uiteraard is Dender een goed voetballend team, met een paar sterke individuen, maar het waren vooral wij die ons niveau niet haalden. Na twintig minuten in de eerste helft verdween het heilige vuur uit onze jongens, en op een korte opflakkering na de gelijkmaker na, zagen we het niet meer terug. Te weinig duel- en werkkracht, overgoten met een sausje van veel slechte passes, zorgen voor een karige maaltijd.

Laat ons ons optrekken aan ons sterk begin. In de eerste minuut schoot David al op doel op pass van Jari, maar helaas over. Tien minuten later leek het de goede kant uit te gaan, toen een actie via Hayati en Jari een fout op Yenten opleverde waarvoor penalty werd gefloten. De bezoekers –en zij  niet alleen, eigenlijk- vonden het geen strafschop, en wellicht uit overdreven rechtvaardigheidsgevoel misten we hem dan ook. De daaruitvolgende corner van Marouane leverde wel een omhaal van Hayati over, maar geen goal. We bleven duwen: Yenten kopte voorlangs op een vrije trap van Dieuwert, en een actie Seppe-David-Zander leverde een hoekschop op. Pas na een kwartier stek Dender een eerste keer de neus aa het venster, maar Godfried stond paraat. Marouane stak vervolgens Yenten diep, die een verdediger mooi uitkapte, maar de bezoekende keeper ranselde de bal mooi uit de hoek.

En toen. Viel. Het. Stil.   

De rest van de eerste helft noteerden we nog één echte kans, met een combinatie Hayati-Yenten en de keeper die de poging van Marouane redt. Verder nog een mislukt voorzetschot van Yenten na voorbereiding van David en Zander; een poging via Seppe-David-Seppe en bijna Yenten, en een poging van Jari. 

We lieten Dender in de match komen, en raakten er zelf niet meer in. Niet dat het allemaal even gevaarlijk was, maar het balbezit en de mogelijkheden waren voor hen. Het voordeel is dat onze keeper zich kon onderscheiden, en dat deed hij dan ook. Na een schot voorlangs en een schot naast, ranselde hij een knal uit het doel, pakte hij een soort halve kopbal in twee tijden, zat hij goed tussen een voorzet; keerde hij eerst een schot waarna eerst Simon en dan Vince de rebound afblokten. Een Denderse voorzet leverde een corner op; Dieuwert blokte een schot af, met als rebound een plukbal voor Godfried; en twee vrije trappen, waarvan de laatste op slag van rust maar nipt overging.

Ruststand 0-0.

De tweede helft bood meer van hetzelfde: Dender dat beter druk zette op de bal, die sneller liet rondgaan, en wij die vruchteloos achter ons beste, of in elk geval een beter, niveau zochten. Na drie minuten leverde een aanval over de rechterkant de 0-1 op. Onze jongens probeerden de bakens te verzetten, met Simon die voorlangs kopte op een vrije trap van Dieuwert, en de keeper die een vrije trap van Simon redde.

Maar nadien was het toch vooral weer Dender dat baas was, en wij die af en toe tegenprikten. Een bezoekende hoekschop levert een schot op dat over gaat; en een andere die buitenspel werd afgevlagd. Na een rommelige fase na een corner schiet Yenten vanuit de draai staalhard, maar helaas over. Godfried brengt redding op een harde knal van Dender. Een combinatie Erik-Yenten en bijna Miguel; een vrije trap van Dender en kopbal over. En iets over halfweg vat bij na letterlijk de 1-1 uit de lucht: na voorbereidend tikwerk door Erik-Marouane en Zander, verstuurt Jonas een magistrale lange bal  die door Yenten mooi tegenvoets wordt binnengekopt.

De bezoekers reageerden furieus, met Simon die een aanval onderschept; en een corner die niets oplevert. Op vrije trap scoorden de bezoekers de 1-2, maar die werd afgevlagd voor buitenspel, al was ook daarvan niet iedereen overtuigd. Via Simon en Zander kon Yenten bijna aanleggen; en Godfried ranselt een Denderse knal uit zijn goal.

Net op het moment dat het gevoel begint te leven dat we een punt binnen handbereik begint te komen, valt dan toch de 1-2, na een aanval door het midden en een bal die via de paal binnen gaat. Yenten schoot nog eens over op vrije trap van Simon; Dender leverde nog een schotje af, vooraleer -opnieuw na een aanval op rechts- de 1-3 te noteren, en boeken toe. Een combinatie Marouane-Miguel-Jonas, en even later een slimme steal op een uittrap van de keeper door Marouane, veranderden daar niets meer aan. 

Volgende week trekken we naar Deinze. Hopelijk kunnen we daar opnieuw aanknopen met ons betere voetbal, en de werk- en duelkracht waar we intussen gewend aan geraakt zijn.

Gespeeld: Godfried, Vince, Simon, Dieuwert, Seppe, Hayati, Jari, Zander, Yenten, Marouane, David, Jonas, Erik, Bram, Miguel