logo2

U19 VW Hamme - R. Virton (26-02-2017) 2-1

Wedstrijdverslag

vwhammeVirton Royal ExcelsiorEerlijk is eerlijk: de eerste helft was voor de bezoekers, de tweede in evenwicht. Op basis van het spel of het aantal kansen mochten we de overwinning écht niet claimen, wel op basis van werkkracht. En voor één keer waren wij eens de efficiëntste ploeg.

Het aantal grote kansen in de eerste helft? Twee voor ons, zeven voor hen. De stand bij de rust? 1-1. Dan mag je niet klagen, en dat doen we dan ook niet.

 De eerste tien minuten hadden onze jongens het overwicht, zonder dat het spel overweldigend was. Het leverde wel twee vrije trappen van Arne (via Jonas over, de tweede naast) een pass van Jari naar Erik (over) en een dot van een kans op, na een mooie aanval via Hayati-Arne-Marouane en via opnieuw Arne naar Erik (op de keeper) en de rebound van Jari over. 

Maar daarna was het de groenhemdige bezoekers uit Virton niet aan te zien dat ze er een bustrip van drie uur op hadden zitten. Met fris voetbal duwden ze onze jongens achteruit. Dat resulteerde in een resem kansen en mogelijkheden, waar wij vrij weinig tegenover konden stellen. Ik noteerde een combinatie Zander-Marouane en een poging van Erik die een corner opleverde; een voorzet van Zander waar Yasin bijna aan kon, een vrije trap van Bjarte die via Arne bij Yasin belandde (over), en net voor de rust, de 1-1 na een pass van Arne naar Zander, en de assist voor Marouane die hem mooi binnentrapte.

Behoorlijk tegen de gang van het spel in, want Virton had amper vijf minuten daarvoor gescoord op een vrije trap (1-0) die prachtig de winkelhaak in ging, maar eigenlijk was de minste van de zeven kansen die ze daarvoor bijeenvoetbalden: man vrij op rechts, toch voorlangs; twee knallen die door Godfried in corner werden getikt; nog een corner waarop onze keeper zich mocht onderscheiden; nog een pegel en ten slotte een bal die Godfried uit de voeten van een bezoeker tikt, en de rebound die naast vloog. Verder nog een schot (voorlangs), corner (idem), een snel genomen vrije trap die een naastgekopte corner opleverde, nog een corner en vrije trap (beiden naast), een schot dat afwijkt op een verdediger (corner, geen gevaar); en nogmaals een vrije trap plus corner (naast). (Waren dit allemaal kansen voor onze jongens, dan kreeg u er de namen bij en was dit verslag weer een halve bladzijde langer, maar u hebt ‘geluk’. Wij ook trouwens, want de bezoekers hielden dan nog een jongen die Messi heet op de bank – weliswaar geen familie van).

De tweede helft was, zoals gezegd, meer in evenwicht. De bezoekende trainer zuchtte achteraf dat zijn jongens het altijd voetballend willen oplossen, maar dat er soms ook moet worden gewerkt. Laat de mouwen opstropen nu net een van de kwaliteiten van onze ploeg zijn. In volgorde noteerden we een eerste mogelijkheid voor Virton; een voorzet van Jari waar Arne net niet bijkon; een schot van Virton (over); een goede kans met een vrije trap van Arne, en via Jonas en bijna Jari; twee corners van de bezoekers, en bij de tweede de rebound over; een combinatie Hayati-Oumar-Arne-Yasin maar de hoekschop levert niets op; ook een corner voor de groene brigade; een vrije trap van Zander en dan nog maar eens Godfried die redding brengt op de bezoekende spits die alleen op hem komt afgestormd; een poging van Yasin na prima tikwerk tussen Hayati-Oumar en de voorzet van Arne; Godfried die een knal van Virton wegbokst; en dan de 2-1: via Marouane naar Arne-Zander-Oumar-nogmaals Zander die vanop links voorbrengt en Arne met het hakje.

Met nog een kwartier te gaan probeerde Virton nog de bakens te verzetten. Een schot (over), één voorlangs, en een vrije trap (over), werden afgewisseld met een voorzet van Bjarte waar Seppe bijna aankon; en een inworp van Jonas die via Seppe bij Oumar en bijna Zander voor de 3-1, maar net niet. Na nog een plukbal voor Godfried, mocht Vince uithalen na voorbereiding via Zander, Marouane en Oumar; waarna Zander wegwerkt bij een aanval van de bezoekers en Godfried voor de tigste keer een loeier mocht pareren, en zo de voor de bezoekers nochtans niet onverdiende gelijkmaker vermeed.   

Het kostte bloed, zweet en tranen, maar het harde werk van onze jongens werd beloond. Als we die mentaliteit volgende week nog kunnen overgieten met ons normale niveau van voetbal, dan zijn we we ook in Geel niet kansloos. 

Gespeeld: Godfried, Bjarte, Dieuwert, Jef, Jonas, Hayati, Arne, Zander, Jari, Marouane, Erik, Seppe, Oumar, Yasin, Vince