logo2

U19 VW Hamme - W.S. Bruxelles (18-02-2017) 5-2

Wedstrijdverslag

vwhammeBruxelles RSWOververdiende zege van onze jongens, met bij momenten zeer goed voetbal. Voilà, negentig minuten genieten samengevat in één zin.

Het blijft een rare vaststelling: de ploeg die vijf keer heeft gescoord kreeg eigenlijk een les in efficiëntie van de ploeg die dat twee keer deed. Want in verhouding tot het aantal kansen waren vijf doelpunten eigenlijk veel te weinig.

Nadat we vorige week een hardbevochten zege boekten (0-1, kort samengevat eerste helft voor Sprimont maar op carambolepass Joren scoort Hayati, waarna Hamme tweede helft baas was), mochten onze jongens het nu opnemen tegen White Star Brussels.

Enkele bezoekende spelers waren op voorhand bepaald niet opgezet met de zandvlakte die ons wedstrijdterrein is. Het zonnige weer en de bijhorende stofverplaatsingen maakten het ook dorstig spelen. Gelukkig hadden onze jongens daar het minst last van. Hamme greep de bezoekers dadelijk naar de keel, met een k              ans voor Jari en vervolgens Arne. De oranje verdediging stond echter op wankele benen. Na amper zes minuten onderschepte Arne een slechte controle van de keeper, en de 1-0 was een feit.  Nog eens zes minuten later kon onze rechtsbuiten opnieuw profiteren van een slechte terugspeelbal, en 2-0. Tussendoor zagen we een aanvalletje via Zander-Joren-Jari en Erik, en Jari die ook een bal onderschepte maar helaas zonder doelpunt.

Was het voetbal in de eerste helft briljant? We hebben eigenlijk al beter gezien: zeker in het begin mocht de uitvoeringssnelheid, de precisie van de passing en de balcirculatie nog vlotter, maar vanaf halverwege de eerste helft begon het steeds beter te lopen.

Van de nochtans technisch best onderlegde bezoekers noteerden we, zeker in vergelijking met de heenmatch, eigenlijk weinig. Een aanval die een corner opleverde, die over ging; een vrije trap die naast ging, en de laatste vijf minuten een niet al te moeilijke redding van Godfried, een schot voorlangs en een buitenspel aanval.

Onze jongens kregen een karrevracht kansen, soms na zeer mooie combinaties, maar het was wachten tot vijf minuten voor de rust nadat Simon een corner van Arne tot bij Hayati kopte, die de 3-0 op het bord zette. In de categorie grote kansen zagen we een fase met Jari-Zander en Joren die onderuit werd geschoffeld _ons inziens een penalty, maar de ref besloot anders_ en Arne die op de keeper schoot. Even later ging de bal via Zander en Joren naar Arne, maar weer stond de keeper in de weg. Na een half uur speelde Bjarte de bal naar Zander die Joren vrij zette voor de goal, maar die besloot tot twee keer toe op de keeper, waarna Arne naast schoot. Verder nog een pass van Joren naar Erik, maar zowel diens schot als de rebound van Arne werden op de keeper gemikt. Ten slotte schoot Arne nog nipt over na een combinatie Hayati-Zander-Joren.

Verder waren er nog een aantal mogelijkheden, met een lange bal van Dieuwert naar Bjarte, die zijn poging gekeerd zag, en het vervolg van die aanval die via Erik een schot van Zander opleverde (over); een aanval Bjarte-Jari; een combinatie Zader-Jari en Arne (op keeper); een vrije trap van Dieuwertje met een kopbal van Jari; en een corner van Arne met Dieuwert die net overkopt. Enfin, 3-0 is een mooie ruststand, maar er zat eigenlijk nog meer in. 

In de tweede helft wijzigde het spelbeeld. Eventjes, want na tien minuten steriele druk van de bezoekers, en iets te veel balverlies bij ons – iets té gerustgesteld door de voorsprong? Maar na één echte aanval waarbij Hayati en vervolgens Godfried voor de redding zorgden, en een plukbal voor onze keeper, verdween WS weer nagenoeg volledig uit het stuk. Nog een schot; twee tegenprikken gered door Godfried;  en de laatste acht minuten de eerredder (5-1), een schot voorlangs, en een over; een corner met schot voorlangs en helemaal op het slot zelfs nog de 5-2. Maar eigenlijk scoorden ze 2 keer uit 3 kansen.

Wat de score zou zijn geweest als onze jongens dat percentage hadden gehaald, is een vraag waar ongetwijfeld dozijnen interessante wetenschappelijke dissertaties over kunnen worden geschreven – of niet. Het korte antwoord is: véél. Al moet worden gezegd dat de bezoekende goalie zich na zijn aarzelende matchbegin goed herpakte.

Op pass van Miguel een voorzet van Arne die werd weggewerkt door keeper en een verdediger. Tikwerk tussen Oumar-Zander-Arne-Bjarte-Joren-Oumar en opnieuw Bjarte maar op de WS-goalie. Een schot van Miguel (over) na voorbereidend werk via Joren-Oumar-Arne. De 4-0, nadat Joren een bal ontfutselt aan een verdediger en met links van buiten de grote backlijn uithaalt, en daarbij vergeet bij trainer Roy te gaan vieren. Een aanval via Zander-Joren-Miguel-Bjarte en het vervolg via Arne. Een schot van Miguel in het zijnet. Nogmaals Miguel, nu op pass van Oumar. Een schot van Oumar, na een mooie aanval via Zander-Joren en Arne. Nog eens Oumar op pass van Zander. Bijna Miguel, na pass Joren. Corner Miguel en kopbal Zander. Na 30 minuten de 5-0: een vrije trap van Hayati die via Jonas en Oumar voor de voeten van Zaner belandt, die netjes binnentikt. Schot van Oumar op pass Miguel. Knal van Arne op de keeper, na tikwerk tussen Joren en Oumar. De keeper die redt op poging Oumar, na voorbereiding Joren en Arne. Een lang uitgesponnen aanval via eerst Joren-Miguel en schot Arne, en vervolgens Joren en poging Oumar, maar opnieuw staat de keeper paraat. Nogmaals Oumar, op pass van Marouane. Hayati die op de keeper kopt na corner van Miguel. En nog maar eens de keeper die een poging redt, ditmaal van Miguel na passwerk tussen Hayati-Joren en Marouane. Een aanval via Vince-Joren-Marouane en Miguel, waarbij de keeper in corner duwt. Oumar die naast schiet na een mooie aanval Hayati-Marouane-Arne. Oumar die over schiet na pass Hayati. En om te eindigen nog een schot van Zander. Enfin, 7 of 8 hadden eigenlijk wel gemogen, en misschien zelfs gemoeten.   

Even nagenieten mag, maar volgende week is er opnieuw match. Tegen Virton beginnen we met 0-0, en zal er opnieuw moeten worden geknokt voor de punten. Maar dat we dat kunnen, hebben we wel bewezen.

Gespeeld: Godfried, Bjarte, Simon, Dieuwert, Jonas, Hayati, Arne, Zander, Jari, Joren, Erik, Oumar, Marouane, Miguel, Vince