logo2

U19 VW Hamme – Seraing 3-3 (04-02-2017)

Wedstrijdverslag

vwhammeSeraing RFCZo, de laatste nul is van ons scorebord. Ons eerste gelijkspel van dit seizoen was achteraf billijk te noemen. De bezoekers duidelijk baas voor de rust, wij het grootste deel van de tweede helft.

Het is de schuld van de scheidsrechter. Tenminste, dat zei hij zelf. Hij floot immers twee jaar geleden ook een match in Hamme, en ook toen regende het de hele tijd. Het gevolg: ook nu weer was heel de match lang regen ons deel. Positief bekeken dient gezegd dat het nu al minder regende dan toen; dus de volgende keer dat deze ref komt, schijnt de zon.

 

Onze jongens begonnen veelbelovend, met een corner van Jari en een kopbal van Atakan die door de keeper nog net werd weggetikt, en een nieuwe hoekschop voor Marouane. Maar na dat begin doofde het Hamse kaarsje pijlsnel uit, weggetikt door het snelle voetbal en de 3-4-3-tactiek van de Luikse bezoekers, waardoor we moeite hadden de bal in de ploeg te houden. Onze jongens haalden nog niet de helft van hun niveau van vorige week: te  weinig tempo, te veel slordigheden, te weinig beweging zonder bal . We noteerden twee schoten van Seraing (zijnet en redding Godfried) voor de bijna- 0-1 viel, die terecht voor buitenspel werd afgekeurd.

Even dachten/hoopten we op een herhaling van de match tegen Hasselt, maar dan met Seraing dat de controle over het spel had, en wij de betere kansen. Want, ondanks het bezoekend overwicht, waren die er ook. Een vrije trap (helaas is weggeregend van wie) belandde via Atakan en Jari bij Joren, maar diens schot werd afgeblokt, en ook bij de rebound van Atakan zat er een been van een Métallo tussen. Na nog een schotje en een corner voor de bezoekers ging het via Joren en Bjarte bijna tot bij diep spits Jari; en een combinatie Joren-Jari zette Erik voor doel, maar in het doel wou de bal niet.

Aan de overkant lukte het in de 24e minuut wel: een aanval los door het centrum werd mooi afgerond en 0-1. Na nog een bezoekend schot zagen we nog een combinatie Hayati-Atakan-Jari-Joren. Vervolgens noteerden we een aanval van Seraing, een Hamse tegenprik die via Hayati en Erik bijna leidde tot een bezoekende own-goal, maar vervolgens toch de verdiende 0-2 van een snel en kwiek spelend Seraing. Toch gaven onze jongens de moed niet op, en vijf minuten voor rust werd een aanval via Simon-Atakan-Jari en Bjarte door Joren mooi afgewerkt, en 1-2. Na nog een Luikse vrije trap gingen we rusten, waarbij wij vooral blij mochten zijn dat het verschil maar één doelpunt was.

De tweede helft begon opnieuw veelbelovend, zij het ditmaal voor de bezoekers. Eerst ging een schot naast, vervolgens werd een mooie aanval afgevlagd wegens buitenspel. Na vijf minuten klaarde de Hamse hemel echter op - figuurlijk dan, want letterlijk bleef het kil en miezerig. Een pass van Simon belandde via Bjarte bij Atakan, die zijn schot via een verdediger zag afwijken in doel, en 2-2. Dat gaf onze jongens duidelijk moed. Op inzet en karakter duwden ze de bezoekers (op één tweedejaars en een U17 na allen eerstejaars) op de eigen  helft terug. Een vrije trap van Atakan leverde via Jari een schot op van Erik, en na tien minuten waren we dichtbij de 3-2 met een mooi uitgesponnen aanval: een één-tweetje Hayati-Joren-Hayati; pas naar Atakan, voorzet waar Jari net niet bij kan en via Erik naar Marouane, die zijn schot over zag gaan. Na een bezoekend schot voorlangs haalde onze middenvelder op het kwartier echter zijn gram: een aanval via Hayati-Jari en Atakan werd door de bezoekende keeper met een vervaarlijk uitziende karatetrap weggewerkt tot in de voeten van Marouane, die met een fraaie lob de 3-2 op het bord zette.

Seraing reageerde met een schot over en een redding van Godfried, waarna we halverwege de tweede helft weer eens een vermijdbare penalty weggeven – niet de eerste keer dit seizoen, en al de tweede week op rij. Die werd feilloos omgezet en 3-3. Na de gelijkmaker werd het spel vooral zenuwachtiger, al kregen beide kanten nog kansen en mogelijkheden.  Ik noteerde een bezoekend schot (redding Godfried), een aanval (afgeblokt), een schot over en een heet standje waarbij Dieuwert redding bracht. Aan de overzijde strandde een mooie poging van een snel draaiende Tamino op de deklat,  en zagen we nog een aanval Joren-Marlon-Tamino. Na nog een Luikse poging (voorlangs) klokten we echter af op een eerste gelijkspel, na een al bij al best genietbare partij.

Volgende week wacht ons de verplaatsing naar Sprimont, aan de oevers van de Ourthe. Die kwamen in de heenmatch op een diefje met 0-2 winnen. Als we onze inzet en werklust kunnen koppelen aan efficiëntie en een voldoende hoog tempo van balcirculatie, moet het mogelijk zijn hen dezelfde poets te bakken. Onze jongens weten waarvoor ze trainen.         

Gespeeld: Godfried, Bjarte, Simon, Dieuwert, Seppe, Hayati, Atakan, Marouane, Jari, Joren, Erik, Marlon, Tamino, Miguel, Vince