logo2

U19 Oudenaarde – VW Hamme 2 -1 (28-01-2017)

Wedstrijdverslag

oudenaardevwhammeOnverdiend en onnodig verlies, maar dat is niet de eerste keer dit seizoen. Kansen omzetten in doelpunten is ook een kwaliteit, en helaas één waar we nog veel groeimarge hebben. 

Het blijft een idiote maatregel van de voetbalbond, maar sinds een paar maanden zijn het de bezoekers die twee tenues moeten meebrengen. In tegenstelling tot bij de U17 vond onze scheids het kleurverschil te klein, en bij gebrek aan onze witte tenues speelden we in het tweede rode tenue van de thuisploeg, op een zwaar en zompig veld.

Eerlijk gezegd hadden we de score wel willen zien wanneer wij op het kunstgras hadden kunnen spelen, omdat er meer tempo en techniek in ons voetbal zat, maar dat is praat achteraf. Nog praat achteraf: de rol van de scheidsrechter. Naar ons gevoel maakte hij drie vergissingen, die zoals dat dan heet resultaatbepalend waren. Een obstructiefout op de doorgebroken Joren die een tweede geel had moeten opleveren voor de centrale verdediger van de thuisploeg, werd vertaald in een aanvallende fout; het niet fluiten van een Oudenaardse fout, vooafgaand aan de fase waarbij Zander wél een tweede gele kaart kreeg, en de penalty van de 2-0. Toegegeven, voor ons zag die er ook strafschop uit, al vonden sommige ouders het sowieso geen penalty. Alleen vertelde  de Oudenaardse speler die zich liet vallen bij het onstuimig uitkomen van onze keeper, achteraf wel doodleuk dat Godfried hem niét had geraakt. Zuur en jammer, maar, hoewel we het niet in die volgorde neer hebben geschreven, moeten we in de eerste plaats naar onszelf kijken. We hadden immers meer dan genoeg kansen om de wedstrijd al veel eerder in ons voordeel te beslissen. Maar op momenten dat degene die in de grote backlijn staat, beter had geschoten, werd er afgelegd, en vice versa, of werd er te onbesuisd van te ver geschoten, en dan maken we het onszelf gewoon veel moeilijker dan nodig.    

Al na vijf minuten hadden we op 0-1 kunnen komen, maar Jari aarzelde iets te lang, waardoor de thuiskeeper redding kon brengen. Ook de thuisploeg zette even later een man alleen voor goal, maar keeper Godfried redde. Hoewel we het spel gaandeweg naar ons trokken, bleven de kansen redelijk gelijkopgaand. Een schot van Erik voorlangs, een Oudenaardse vrije trap die door onze keeper werd gered en in de rebound over ging. Een lange bal van Joren naar Yassin, en via Jari een voorzetschot van Seppe. Twee grote kansen op vrije trap van Dieuwert, maar de keeper redde de eerste en Yassin schiet de tweede over. Iets na het half uur een combinatie Jonas-Dieuwert-Joren en het shot van Marouane dat net naast ging. Een lange bal van Hayatti naar Erik, die zijn poging afgeblokt zag. Met nog een Oudenaards schot voorlangs en over, en een corner voor de thuisploeg gingen we rusten met 0-0.  

Ook de tweede helft begonnen we sterk, met een steekbal van Joren naar Jari, die zijn poging afgeblokt zag. Ondanks het veldoverwicht kregen we echter na tien minuten een koude douche, met een voorzetschot dat via het hoofd van een Oudenaardse aanvaller van richting veranderd en onze keeper kansloos liet, en 1-0. Dat gaf de thuisploeg even vleugels, met nog een schotje, maar vervolgens namen onze jongens het commando terug over. Zander zette Yassin voor doel, maar die kon net zijn voetje niet tegen de bal zetten. Een fout op Jari levert een vrije trap voor Zander, maar de keeper redt de poging van Marouane. Net na het kwartier weer twee grote kansen, met eerst een combinatie Marouane, Zander, Bjarte en Atakan die net niet kan besluiten; en vervolgens Joren die Jari bedient maar diens schot wordt gepakt door de keeper. Oudenaarde schoot nog eens over, vooraleer een vrije trap uiteindelijk leidde tot de hierboven al beschreven penalty en 2-0. Na een fout op Joren, die een schoen tegen het hoofd kreeg, redde de keeper de kopbal van Atakan. Omdat we in een 3-4-3 gingen spelen, kon Oudenaarde twee keer schieten, en kreeg Zander tussendoor zijn tweede geel. Hoewel we twintig minuten met een man minder speelden, bleven we voetballend domineren, en kansen creëren. Een inworp van David naar Joren ging via Atakan en Seppe naar Marouane, maar diens poging werd gekeerd. Een schot van Tamino op pass van David werd door de keeper van onder de deklat weggetikt. Een combinatie Marouane-Atakan-Joren-Hayatti-Atakan en nogmaals Marouane verdiende beter, waarna Godfried nog een eenzame Oudenaardse counter onschadelijk maakte. Zeven minuten voor tijd maakten we eindelijk de aansluitingstreffer: een vrije trap van Tamino werd door Tamino eerst nog tegen de deklat getikt, maar kapitein Hayatti scoorde de oververdiende 2-1. Ondanks nog een schot van Joren en een vrije trap van Hayatti die werd gered door de keeper bleef het echter daarbij. 

Ondanks de nederlaag waren er positieve punten genoeg. De inzet en werklust waren onberispelijk, het voetbal was een pak beter dan vorige week, met driehoekjes, duelkracht, en een passpercentage dat nog beter kan, maar toch al flink hoger lag dan tegen Hasselt (toen weliswaar op een bevroren veld). Nu nog onze kansen afwerken… Hopelijk doen we dat volgende week tegen Seraing.  

Gespeeld: Godfried, Seppe, Hayatti, Dieuwert, Jonas, Zander, Yasin, Marouane, Jari, Joren, Erik, Bjarte, Tamino, David, Atakan