logo2

U19 VW Hamme – Sporting Hasselt 1 – 2 (21-01-2017)

Wedstrijdverslag

vwhammeHasselt KSKOok in 2017 blijven we alles of niets spelen. Een gelijkspel zou billijk zijn geweest, maar de bezoekers gingen met de punten lopen.

De match samengevat: wij het spel, zij de kansen. Al moet gezegd dat, wellicht door het bevroren veld, het niveau van het voetbal niet echt hartverwarmend was. H et eerste kwartier was zelfs eigenlijk niet om aan te zien. De bezoekers waren in ieder geval het meest wakker, maar een schotje en een plukballetje op vrije trap waren de enige andere geluiden in een fanfare van slechte passen en middenveldspel.

Pas na de eerste grote kans voor Hasselt _Marco die met zijn benen redding brengt op een poging van een doorgebroken speler_ werden onze jongens wakker. Maar eerlijk is eerlijk: het veldoverwicht leverde wel mogelijkheden af, maar echt grote kansen leverde het niet op. Er liep altijd wel een pass verkeerd of een bezoeker in de weg. We noteerden  schoten van Zander na voorzet Miguel en op pass Joren; bijna Arne na een combinatie Hatayi-Yassin-Joren-Yassin; Miguel op voorzet Bjarte; een voorzetschot van Zander na eentwee  met Miguel; een zeldzame combinatie over meerdere stationnetjes met Zander-Joren-Miguel-Joren en bijna Arne. Tussendoor moest Marco eenmaal een hoog boogschot vanonder de deklat duwen. Tegen het spelbeeld in klommen de bezoekers iets na het half uur op voorsprong, in 4 passen aan de overkant en 0-1. Op vrije trap van Dieuwert en aflegwerk van Hayati en Zander schoot Joren over, maar aan de overzijde was Hasselt nog het gevaarlijkst, met een kopbal na hoekschop die over ging, en een mooie actie die uitmondde in een schot naast.

De tweede helft was grotendeels een kopie van de eerste. Opnieuw was de eerste mogelijkheid voor Hasselt, met Simon die een lange bal in hoekschop kopt. Waarna de Hamse boys opnieuw het veldoverwicht naar zich toetrokken, maar voor te weinig gevaar konden zorgen. Na een kwartier moest Marco een terugspeelbal redden, maar halverwege de tweede helft werd hij toch verslagen door een snelle counter en stevig schot, en 0-2. Amper vijf minuten later sloegen we terug, met de 1-2 van Marouane die de rebound van een schot van Joren op voorzet van Erik binnenwerkt. Het spel bleef heen en weer gaan, met een schot van Erik, een vrije trap van Hasselt (voorlangs) en een bezoeker alleen voor de goal. Een van de betere combinaties via Hayati-Joren-Erik-Zander-Arne-Jari leverde een omhaal van Marouane op, maar dichter kwamen we niet meer. In blessuretijd kreeg Simon nog zijn tweede geel, maar dat deed niet meer veel ter zake. Het beste nieuws kwam van het andere veld, waar de U17 met een 2-0 zege hun eerste punten pakten dit seizoen.

Volgende week brengen we een bezoek aan Oudenaarde. Als we erin slagen de werk- en duelkracht die we dit weekend opnieuw lieten zien, te combineren met verzorgder en sneller voetbal, dan is puntengewin zeker mogelijk. En omdat we niet aan gelijke spelen doen….

Gespeeld: Marco, Bjarte, Simon, Dieuwert, Jonas, Hayati, Arne, Zander, Yassin, Joren, Miguel, Erik, Jari, Seppe, Marouane