logo2

U19 VW Hamme - Coxyde 4-1 (26-11-2016)

Wedstrijdverslag

vwhammeKVV CoxydeMet een mooie 4-1 zege en een 12 op 15 sloten onze jongens de eindronde in stijl af. Nochtans was het misschien onze minst goede match van de laatste weken, al had dat wellicht ook met de tegenstander te maken, die zeker in de eerste helft erg sterk voor de dag kwam. 

De bezoekers brachten in de eerste helft een vergelijkbaar voetbal als het onze: stevig in de duels, en de bal goed laten rondgaan. Alleen lukte dat bij ons minder dan gebruikelijk: te weinig precisie in de passing, iets te lage snelheid van uitvoering, waardoor we meer balverlies leden dan nodig. Na wat vage aanvalletjes, onder andere met een combinatie Joren-Dieuwert-Yenten-Arne en weer Yenten, was de eerste grote kans voor de West-Vlamingen, maar een hard schot ging nipt naast. Uit de daaropvolgende corner puurden we een tegenaanval via Simon en Arne. Die werd afgeketst, maar dat was slechts uitstel. Een aanval via Dieuwert-Joren en Zander werd na wat middenveldspel hernieuwd via Zander en Arne,  waarna Joren het leer aflegde voor de mooie voorzet van Jonas, die in een tijd door Yenten op de slof werd genomen en 1-0. 

Dat deed de Coxydenaren de moed niet verliezen, want de daaropvolgende tien minuten voerden ze de druk stevig op, met een gevaarlijke fase en een schot voorlangs, en even later een corner en een schot over, nog een corner en een schot naast, met tussendoor enkel een poging via Zander en Yenten, en de daaeropvolgende vrije trap van Dieuwert waar Yenten bijna aankon.

Pas halverwege de eerste helft herwonnen onze jongens de controle, met twee schoten van Erik op pass van Zander, een aanval Joren-Arne-Yenten en vooral een kopbal van Yenten op voorzet van Zander, maar de keeper kon redding brengen. Bij de grotere kansen noteerden we nog een kopbal van Yenten na een actie van Joren en voorzet van Erik, en een schot na en counter van Coxyde waar Gille redding bracht. Met ook nog een lang uitgesponnen aanval via Zander-Arne-Zander-Joren-Yenten-Joren-Yenten (naast) en een schot naast van Coxyde gingen we rusten.

Ook in de tweede helft was het spel aanvankelijk evenwichtig, met een eerste aanvalletje van Coxyde en een vrije trap van de bezoekers omdat Zander (terecht) ‘buitenspel’ had geroepen. Tussendoor prikten we tegen met een dieptepass van Dieuwert naar Yenten, maar niemand was gevolgd bij zijn voorzet; en een schotje voorlangs van Arne op pass van Joren. Een eerste echte kans kwam er na een klein kwartier, met een aanval via Yassin en Joren maar diens schot ging nipt voorlangs. Na nog een combinatie Arne-Joren, en twee aanvalletjes van Coxyde, zagen we een bijna-assist van Gille, maar het schot van Yenten ging net naast, en bij de daaropvolgende corner werd het schot van Hayatti afgeblokt. 

Keeper Gille kreeg even later, halverwege de tweede helft, dan toch zijn assist: een diepe bal naar Arne, die slim de bal over de verdediging wipte en koelbloedig afmaakte en 2-0. Dat brak de veer bij de moedige bezoekers. Op mijn papier staat nog een aanvalletje;  de penalty na slecht uitverdedigen, die hen de 3-1 opleverde, en net nadien een schot over; en een oprapertje voor onze keeper. Onze jongens namen echter de wedstrijd in handen en gaven de controle niet meer af. We zagen nog een combinatie Joren-Arne naar Jari, en vervolgens de 3-0 na een pass van Gille naar Yassin, en het panklaar leggen van Arne voor een pegel van Yenten waar de bezoekende keeper kansloos tegen was. Even later scoorde Yassin ook de 4-0, maar die werd afgefloten voor buitenspel. Tikwerk tussen Arne en Dieuwert leverde een corner op, die een schot opleverde van Yenten dat net naast ging; en voor de strafschop probeerde Arne ook nog tweemaal, waarvan een keer op pass van Simon. Na de 3-1 zagen we nog een poging van Yassin op pass van Yenten; en uiteindelijk de 4-1 van Yassin, na pass van Arne naar Yenten die een mooie voorzet afleverde. Na nog schoten van Jari (op pass van Arne, naast); Yassin (na combinatie Arne-Jari-Jef, afgeblokt), en een vrije trap van Zander op het dak van het doel, konden onze jongens drie punten op het bilan bijschrijven. 

Een korte blik op het voorlopige klassement leert dat we de tiende plaats delen met Coxyde en Virton, op amper acht punten van leider Oudenaarde, maar met slechts evenveel voorsprong op Patro Eisden Maasmechelen. Wat vooral bewijst dat iedereen van iedereen kan winnen, of verliezen. Voor Coxyde en ons is dat letterlijk te nemen, want geen van beide speelden we al gelijk.  

Na een moeizame start, wellicht mede te verklaren door de aanpassing aan toch iets sneller voetbal en betere tegenstanders, en door het nog niet op punt staan van de ploeg bij het begin van de competitie door de late start van de trainingen; kregen onze jongens nadien het ritme te pakken. 

Als het winterweer ons geen te grote parten speelt (en het veld bespeelbaar blijft – na nieuwjaar zijn er blijkbaar geen algemene afgelastingen meer), en we dezelfde mentaliteit en ploeggeest aan de dag leggen als de laatste weken, zitten enkele plaatsen hoger op de rangschikking er zeker in. Al blijft het belangrijkste de opleiding van onze spelers.

 

Gespeeld: Gille, Dieuwert,  Simon, Jef, Jonas, Hayati, Arne, Zander, Yenten, Joren, Erik, Jari, Yassin, Murat, Bjarte