logo2

U19 K.SK. Heist - VW Hamme (19-11-2016) 0-1

Wedstrijdverslag

heistvwhammeMet drie punten kregen onze jongens loon naar werk, maar met de 0-1 zege werd het overwicht te weinig in de score uitgedrukt. Ondanks een uur met een man minder hadden we kansen genoeg om met een paar doelpunten verschil te winnen.

Op het fraaie, drie jaar oude complex van Heist was het eerste kansje op het kunstgras voor Yasin, op aangeven van een bedrijvige Arne. Voor we met lof gaan zwaaien, moeten we ook durven toegeven dat er toch iets meer slordigheden in ons spel zaten dan de laatste weken. Maar met onze mentaliteit zetten we veel recht.

De thuisploeg deed de eerste tien minuten mee, met een voorzetschot (Marco plukt) en een kopbal die over ging. Maar het was vooral hun keeper die zich mocht onderscheiden op de resem kansen die we creërden. Hij redde pogingen van Yasin na passwerk tussen Hayati en Arne, en na een diepe bal van Dieuwert; van Hayati na voorbereidend werk van Zander en Yasin, en op pass van Arne; nog eens Yasin na een combinatie Zander-Arne-Joren; en van Arne na tikwerk tussen Jari en Zander. In minuut 33 werd Yenten onderuitgehaald, maar het feit dat hij zich losrukte werd door de scheids geïnterpreteerd als een elleboogstoot, waarvoor hij nogal zwaar met rood werd bestraft. 

Dat belette niet dat de beste kansen voor ons bleven, met nogmaals een redding van de keeper op een poging van Arne na pass van Jef op Hayati, en uiteindelijk de oververdiende 0-1 van Arne na een beetje een carambole-aanval. Een 0-2 ruststand had ook gekund, maar de keeper zweefde ook nog een vrije trap van Joren uit de winkelhaak. 

Om te vermijden dat u te snel klaar bent met lezen, vermelden we ook de andere mooie aanvallen, die echter ofwel naast gingen of door een verdediger onschadelijk werden gemaakt. Yep, alles wat u al achter de kiezen hebt, waren kansen waar de keeper nodig was om te vermijden dat we met een grotere voorsprong gingen rusten. We zagen een aanval Joren-Yenten-Hayati en Arne; een combinatie Hayati-Yasin, Jore-Yenten-Yasin, een schot van Yenten op pass van Arne; een combinatie Dieuwert-Joren-Zander-Yasin; Hayati na pass Dieuwert; een aanval Zander-Hayati-Arne; één met Joren-Arne; en een schot van Yasin op pass van Joren. 

De thuisploeg zette voor de rode kaart Marco één keer echt aan het werk met een stevig schot; en kopte nadien nog eens over. Verder waren er nog een schot naast; en twee voorzetschotjes af die onze keeper rustig kon plukken; maar al bij al was het gevaar vrij beperkt.

Na de rust sloop de vermoeidheid gaandeweg in de ploeg, maar zelfs met een man minder hadden we de beste kansen. Na één minuut al belandde een kopbal van Hayati na een vrije trap van Zander op de lat. De thuisploeg zag een corner resulteren in een schot naast; waarna hun keeper nog maar eens redding bracht op een poging van Arne na een aanval via Dieuwert-Joren-Arne en nogmaals Dieuwert. Na een naar onze smaak buitenspelaanval van Heist en een tegenprik via Joren e Arne mocht Marco zich onderscheiden door een Heistse poging nipt over de lat te tikken. Een vrije trap van de thuisploeg ging voorlangs, maar een Heistse verdediger ontsnapte ook aan rood toen hij de door Arne vrijgespeelde Yasin neerhaalde. Op vrije trap van Joren waren we via Jef en Arne nog eens gevaarlijk; en redde de keeper nog een kopbal van Hayati na hoekschop van Arne. In het tweede deel van de tweede helft begon Heist onze hardwerkende jongens langzaam weg te duwen, al misten hun aanvallen scherpte en zuiverheid. We noteerden twee aanvallen; een schot over; een voorzetschot dat vanop de flank op de deklat belandde; Marco die een vrije trap in corner moest duwen en twee vrije trappen die we voor zenuwachtigheid, maar niet voor echt gevaar zorgden. Voor Hamme tussendoor nog één mooie aanval, die resulteerde in een vrije trap die door Arne over de muur werd gechipt tot bij Yasin, maar diens schot ging over. We zouden liegen als we zouden zeggen dat we dit nog eindeloos konden volhouden, maar voor de jongens op het veld was het in elk geval een van de betere conditietrainingen. Met bloed, zweet en tranen  _en twee wissels door krampen_ konden we met de verdiende winst huiswaarts keren.  

Volgende week de laatste match voor de winterstop, thuis tegen Coxyde (al is er nog een oefenmatch tegen Sint-Niklaas op 10 december). De West-Vlamingen staan in het klassement boven ons, maar met deze werkkracht en teamgeest is ook tegen hen een goed resultaat mogelijk. 

Geselecteerd: Marco, Dieuwert, Simon, Jef, Jari, Hayati, Arne, Zander, Yenten, Joren, Yasin, Jonas, Murat, Miguel, Eric