logo2

U19 Beerschot-Wilrijk – VW Hamme 2-1

Wedstrijdverslag

Beerschotwilrijk KFCOvwhammeStop me if you think you’ve heard this one before. Opnieuw de boot ingaan na een match waarin we kansen genoeg creëerden om een paar wedstrijden te winnen, het is niet de eerste keer dit jaar. Laten we er ons aan optrekken dat de vorige twee wedstrijden bewezen dat dit niet altijd zo hoeft te zijn. 

De korte samenvatting: eigenlijk had de wedstrijd op 0-0 moeten eindigen, en als er één ploeg verdiende te winnen, dan wij. Al kwam, graag toegegeven, B-W op het mooie kunstgrasveld sterker voor de dag dan onze twee vorige tegenstanders.  Maar zowel onze 0-1 (fout op keeper), de 1-1 (vrije trap terwijl de fout op Simon gebeurde, niet omgekeerd) en de 2-1 (penalty nadat speler zelf aan arm Jef hangt en zich laat vallen) hadden eigenlijk niet op het scorebord moeten verschijnen. 

Al gelden twee voetbalwetten: ’t is buitenspel (of penalty) als de scheids het zegt, en of u en ik dat onterecht vinden, doet niet ter zake; en vooral dat we, als we zelf onze kansen afwerken, niet over de man in het zwart moeten spreken. Ten bewijze: de penalty die we zelf missen na een overduidelijke (maar overbodige) duwfout op Yenten. Waarmee we overigens niet alleen waren: onze U17 miste er zelfs twee, en zo de kans op oververdiend eerst puntengewin. Pinanties missen: ’t is besmettelijk. Maar hopelijk genezen we snel van dat plaagje.

De eerste helft viel uiteen in twee delen: de eerste twintig minuten voor ons, de rest voor Wilrijk-Beerschot. Na een minuutje al ging een poging van Dieuwert voorlangs, en in minuut 7 was het al prijs: via Murat en Seppe belandde de bal bij Oumar, die de bal via de keeper (neem dat gerust letterlijk, ik zag de schaafwonden) in goal duwde.  Vervolgens waren er kansen voor Joren (voorzetschot), Yenten (schot na actie Joren), Yenten (bijna op voorzet Oumar), Murat (over na actie Joren en pass Hayati), en Yenten (schot afgeblokt na pass Joren). B-W kwam slechts sporadisch dreigen, met een schotje, een voorzet die die door Marco wordt geplukt en een buitenspelfase. Maar na een aanval die door Simon wordt gered, vatte de geelblauwe thuisploeg moed, en plooiden wij te ver terug.  In het tweede deel van de eerste helft noteerden we nog drie Hamse pogingen, van Oumar (na pass Joren en Murat), en na de 1-1 Hayati die naast kopt op vrije trap Jef, en een combinatie Joren-Oumar-Murat. Voor Beerschot-Wilrijk telde ik zes mogelijkheden, waaronder een bal die via de deklat terug het veld inbotste en een speler die alleen voor de goal naast schoot, en ook de op dat moment niet onverdiende 1-1 na een rechtstreeks binnengetrapte vrije trap.  

Een pleïade aan Hamse kansen kruidde de tweede helft, alleen slaagden we er niet in onszelf te belonen met punten . Een vrije trap van Yenten wordt weggebokst door de keeper, via Murat komt de bal bij Hayati, maar diens schot wordt afgeblokt en dat van Yenten gaat over. Een combinatie Zander-Murat (gered); Simon-Murat-Zander (naast); Marouane-Zander-Murat; Murat-Zander (op schouder Yenten); Atakan-Murat; Yenten die de bal naast stift na door Zander alleen voor goal te zijn gezet; Yenten na passwerk Zander-Murat; Zander die naast trapt na vrije trap Hayati; Oumar-Zander (naast); de penaltyfout op Yenten na lange bal Simon, maar Hayati trapt over; mooie actie van Seppe, maar Yenten en Oumar kunnen net niet bij voorzet. Tot de 2-1 telden we eigenlijk maar twee geelblauwe pogingen: een redding van Marco en een schot over. En nadien noteerden we enkel nog een gevaarlijke corner en twee schoten voorlangs. Zelf bleven we de mogelijkheden opstapelen: een poging van Oumar; Yenten bijna op voorzet Seppe; schot Yenten na pass Jari en Zander; voorzet Yenten na pass Seppe; schot Yenten na pass Jef; nog eens Yenten alleen voor de keeper (gered); een corner van Seppe die via Erik en Zander een schot van Yenten oplevert; nog een keer Yenten na doorkoppen Zander; en een vrije trap met laatste poging Yenten. Alleen scoren lukte dus niet.  

Komend weekend zijn we vrij, en daarom wordt de donderdagtraining geschrapt. Al gaan we niemand tegenhouden die thuis of elders nog wat op afwerking gaat oefenen ;-) 

Vervolgens gaat het naar Heist. Opnieuw geen cadeau, maar in deze reeks steekt geen enkele ploeg er zo bovenuit dat we ze niet kunnen kloppen. En omgekeerd is er ook geen enkele waar we punten kunnen pakken, zonder dat we met onze gekende inzet spelen, en, keihard werken om elkaar steken op te rapen.  

Gespeeld: Marco, Dieuwert, Simon, Jef, Seppe, Marouane, Oumar, Hayati, Yenten, Joren, Murat, Zander, Erik, Jari, Atakan