logo2

U 19 VW Hamme - Patro Eisden Maasmechelen (29-10-2016)

Wedstrijdverslag

vwhammePatro Eisden MaasmechelenVoor de eerste keer dit seizoen een zes op zes, met een bijzonder fraai doelpuntensaldo van 9-0. Nadat vorige week Deinze met forfaitcijfers naar huis stuurden, moest ditmaal Patro Eisden Maasmechelen er met 4-0 aan geloven.

De aanpak en mentaliteit van onze jongens was volgens doorgaans goedingelichte bronnen dezelfde als tegen Deinze: van bij het begin de tegenstander bij de keel grijpen en niet meer lossen. Het verschil was dat tegen de Oost-Vlamingen tweemaal in het begin van elke helft werd gescoord (als ik juist ben goals van Yenten, Arne, Yenten en twee keer Marouane). Dat was ditmaal niet zo. 

Bijna 40 minuten moesten we wachten Murat Joren diep stak. Die verstuurde een puntgave voorzet naar Yenten, die mooi binnenwerkte en 1-0. Al had op dat moment de match al gespeeld moeten zijn. We noteerden al in de eerste minuut een schot van Murat op pass van Simon, en hielden de druk constant aan. Dat resulteerde in doelpogingen van Simon, Murat, Joren, Murat, twee keer Joren, Hayati, Oumar (keeper redt), Hayati, Simon & Joren, Yenten (keeper redt), Seppe, Hayati (op keeper), Yenten, Oumar, Joren, en na de goal nog eens Oumar. En dan besparen we u nog de beschrijving van de bij wijlen mooie combinaties ;-). De bezoekers stelden daar weinig tegenover: een vrije trap, een aanval die Dieuwert een gele kaart opleverde, en na 35 minuten een aanval waarbij keeper Gille een eerste keer de bal raakte, en een corner, maar zonder veel gevaar.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, al probeerde Patro meer weerwerk te bieden, en duurde het ook nu vrij lang tot de goals vielen. Ditmaal was er na één minuut een afgeblokt schot van Joren na een combinatie met Hayati en Yenten. Vervolgens een schot van Yenten (op pass van Gille), en een kopbal van Hayati, vooraleer Gille een vrije trap van de paarse bezoekers in twee tijden redde. Na een schot van Bjarte incaseerden we zelfs een tegengoal, die echter werd afgekeurd doordat de bal uit Gilles handen werd getrapt. Meteen het sein voor een paar Maasmechelse pogingen: twee vrije trappen, en een niet gefloten buitenspel (vanuit ons standpunt toch, maar de goed fluitende scheids zag het anders)waarbij Bjarte de 1-1 vermeed. 

Nadien namen onze jongens het commando echter opnieuw over. Een schot van Yenten voorlangs was de opmaat voor de bijna 2-0: Atakan die een corner mooi binnenkopte maar afgekeurd wegens een duwfout van een andere Hamse aanvaller. Van Patro noteerden we nog twee schoten (naast en over), maar de overige kansen waren voor ons: Atakan (naast en voorlangs), na een half uur Yenten die de bal verovert en foutief wordt afgestopt in de grote backlijn, en de 2-0 van Hayati op penalty; tussendoor een fase met schoten van eerst Hayati en dan Atakan; en Jonas op vrije trap van Vince. De boeken konden toe in minuut 37: na een uittrap van Gille trekt Seppe voor, en Jonas maakt de 3-0. Een minuut later verstuur Simon een verre bal naar Atakan, die de 4-0 binnenpoeiert. Jonas en Atakan probeerden nog hun tweede mee te pikken, en in de slotfase kreeg een bezoeker nog zijn tweede geel, maar de ruim verdiende zege was binnen. 

Met de verplaatsing naar Beerschot-Wilrijk wacht ons volgende week een zware klus, maar als we met dezelfde mentaliteit voor elkaar blijven werken, dan is ook daar iets mogelijk. 

Tenslotte, in de categorie dienstmededelingen: er zijn geen trainingen op dinsdag 1 november en donderdag 10 november (wegens vrij in weekend 12 november). 

Gespeeld: Gille, Bjarte, Simon, Dieuwert, Seppe, Jari, Oumar, Hayati, Yenten, Joren, Murat, Vince, Marouane, Jonas, Atakan