logo2

U 19 FC Dender – VW Hamme 2 - 1 (15 oktober 2016)

Wedstrijdverslag

FC Dender vwhammeWeer eens geen loon naar werken. Hoewel beide ploegen elk een helft de betere ploeg waren, en een gelijkspel meer dan verdiend was geweest, keerden we puntenloos terug. 

Primeur: onze jongens verloren voor de eerste keer op kunstgras. Wie alleen de eerste helft heeft gezien, had dat perfect logisch kunnen vinden. Want het technisch betere Dender  _wellicht zijn de twee kunstgrasvelden daar niet vreemd aan_ was de eerste helft duidelijk baas. Wij zakten te hard in, wat resulteerde in een reeks kansen en kansjes voor de thuisploeg.

Gille mocht zich onderscheiden op twee schoten, en ook Simon smoorde twee aanvallen in de kiem. Na een kwartier verzond Dender echter een dieptebal, waarna twee vrijstaande spelers onder elkaar mochten beslissen wie scoorde en 1-0. Meer dan een mooie aanval na een onderschepping van Marouane, die via Miguel een eerste schot van Arne opleverde, een tweede poging van Arne en een vrije trap hadden we op dat moment nog niet versierd. 

Het spelbeeld wijzigde niet echt meer: voor Dender telden we nog vier schoten, een ingestudeerde vrije trap, en twee reddingen van Gille. Zelf creëerden we amper gevaar, al probeerden we de laatste tien minuten wel de bakens te verzetten. 

Toch hadden we eigenlijk, weliswaar onverdiend, met een voorsprong moeten kunnen gaan rusten, want de ref liet twee duidelijke penalty-overtredingen op eerst Yenten en dan Marouane  onbestraft. Zelfs de technische staf van Dender vond dat zeker de tweede fase strafschop was. Met tussendoor nog een schot van Miguel op pass van Marouane en nadien twee buitenspel-aanvallen van Dender konden we gaan rusten. 

De tweede helft vervulde trainer Patrick wél met trots. Vigor hervond het goede spel van de laatste weken. Al kregen we wel eerst een koude douche. Want na een omhaal van Hayati op vrije trap van Gille, brak Dender door op onze rechterflank en stond de 2-0 op het bord. Nadien was het grotendeels Hamme dat de klok sloeg. Een schotje van Joren na voorzet Yenten en afleggen van Hayati, was slechts de voorbode van de verdiende aansluitingstreffer. Joren zette een dubbele een-twee op met eerst Yenten en dan Arne, waarna de bal via Hayati bij Marouane belandde, die in twee keer de Dendergoalie vloerde, en 2-1. 

Na een aanval van Yenten en een corner, kreeg vervolgens een van de centrale verdedigers van Dender rood omdat hij de doorgebroken Yenten onderuit haalde. Toch bleef Dender zich niet opsluiten, want we noteerden nog twee schoten, een redding van Gille, en Jari die een schot verhinderde naar een lege goal. Maar de mooiste en gevaarlijkste aanvallen kwamen van onze jongens. Alleen moet de déclic eens komen om efficiënter te worden in de afwerking. 

We noteerden pogingen van Joren (na samenspel Arne-Yenten) ; Hayati (na dieptepass Joren); Hayati (schot) én Joren (rebound) na corner Arne en voorzet Zander;  Hayati (na combinatie Zander-Dieuwert); een bijna-schot van Hayati (na dribbelactie Joren); Marouane (na corner); Yenten (op pass Jef, maar keeper redt; een kopbal van nog eens Yenten (na corner Dieuwert en doorkoppen Hayati, maar de uitstekende keeper redde weer); een aanval via Joren-Murat-Yenten; Joren die naast schiet na een knappe actie Hayati met Dieuwert; nog eens Yenten na pass Murat; Zander op corner Dieuwert; en Murat na passen Joren-Dieuwert. Na een laatste aanval via Dieuwert floot de scheids behoorlijk snel af. Het positieve is en blijft dat we kansen genoeg creëren , zaak is duidelijk om ze beter af te werken.     

De komende wedstrijden moeten we voortbouwen op het elan van de laatste weken, en van deze tweede helft. Als we dat doen, dan kunnen we tegen elke ploeg resultaten halen. Hopelijk al volgende week, thuis tegen Deinze. 

Gespeeld: Gille, Bjarte, Simon, Jef, Bram, Hayati, Arne, Zander, Yenten, Marouane, Miguel, Joren, Dieuwert, Jari, Murat