logo2

U 19 VW Hamme – ASV Geel (08-10-2016) 0 - 1

Wedstrijdverslag

vwhammeGeel ASVEerlijk is eerlijk: ook de bezoekende trainer en afgevaardigden gaven achteraf toe dat ze de punten hadden gestolen. Maar wie niet scoort, kan moeilijk winnen. 

Op het scorebord staat 0-1, maar het had ook 0-5 kunnen zijn. Niet door het spel van de tegenstander, maar door de staat van het veld. Het scheelde immers niet veel of de scheidsrechter had de wedstrijd afgelast, maar na nieuwe kalklijnen (bedankt, Franky!) en noodherstellingen van één van de netten (tja, wat hebben trainer en delegué anders te doen?) konden we toch van start gaan.  

Twee keer vijfenveertig minuten de tegenstander wegdrukken, voldoende kansen creëren om met enkele doelpunten verschil te winnen, maar uiteindelijk toch de boot ingaan. Dat is een notendop het verhaal van deze wedstrijd. 

Na zeven minuten mocht Yenten alleen op goal afgaan, maar de keeper kon in corner duwen. Die resulteerde in een schot van Zander dat naast ging. Het  vervolg? Een lange lijst kansen: twee schoten van Yenten; Arne die Yenten in stelling brengt (over), een kopbal van Yenten op aangeven van Jari (keeper redt), een schot van Arne op pass van Yenten (naast) en één van Yassin na combineren met Jari (over). En in de 38e minuut, een eerste kans voor Geel (op een buitenspelschot na) en 0-1. Maak zelf een zin met de woorden: ‘onrechtvaardig’ ‘voetbal’ en ‘ is’. Yenten reageerde met nog een schot naast, en Geel zag nog twee aanvallen door buitenspel afgebroken, waarna het tijd was voor de rust. 

Helaas hetzelfde beeld in de tweede helft. We noteerden schoten van Hayati en Arne, een mooie aanval Arne-Bjarte-Yenten, een schot van Seppe op pass van Joren (voorlangs), een knal van Hayati na een ingooi van Bjarte (keeper redt), een corner van Arne die afwijkt, waarna Joren nipt over schiet; een aanval Marouane-Arne-Yenten (op keeper). Tussendoor twee Geelse aanvallen, onschadelijk gemaakt door eerst Simon en dan Jef; en hup, daar gaan we weer: schot Joren na vrije trap Bjarte, vrije trap Arne en bijna-goal van Jef; nog een gekraakt schot van Joren op corner van Arne. Jammer genoeg op het einde nog vermijdbaar rood voor Miguel, wat Geel toeliet nog twee keer tegen te prikken (schot over en Jef die aanval onschadelijk maakte), maar ons niet belette verder aan te vallen, met nog een schot van Seppe (voorlangs) op aangeven van Arne en een vrije trap van Gille die een combinatie Arne-Joren (naast) opleverde.  

Als onze jongens deze mentaliteit én het voetballend niveau elke week kunnen opbrengen, dan volgt het resultaat wel. Het is alleen nog kwestie ‘de punten verdienen’ om te zetten in ‘de punten te krijgen’. Hopelijk lukt dat volgende week op Dender.  

Gespeeld: Gille, Bjarte, Simon, Jefken, Seppe, Hayati, Yasin, Zander, Yenten, Jari, Arne, Joren, Marouane, Miguel, Jonas