logo2

U19 W.S. Bruxelles – VW Hamme 0 - 2 (1-10-2016)

Wedstrijdverslag

WS WoluwevwhammeNa de nederlaag tegen Sprimont werd trainer Patrick voor een week verbannen naar een ver en zonnig oord - tja, voetbal is hard ;-) - maar de trainerswissel met Roy rendeerde.  De gedeeld laatste in de stand op bezoek bij de gedeelde leider (met een match minder gespeeld dan Beerschot-Wilrijk): het inspireerde, zo hoorden we via-via, een speler om te beweren dat hij bij winst zich kaal zou laten scheren. Dat belooft, want: tweede keer kunstgras, tweede keer winst. 

De eerste helft begon nochtans vrij aftastend. Pas na een minuut of tien noteerden we een eerste schotje van WS, waar vooral de nummer tien zich zeer bedrijvig toonde. De eerste grote kans was echter voor onze jongens: Arne die Yenten alleen voor de doelman bracht, maar onze spits besloot net naast. Bijna op het half uur schoot Marouane na goed passenspel van Miguel en Yenten van dichtbij over, en vijf minuten later werden na een corner de schoten van Yenten en Marouane afgeblokt, vooraleer Arne naast besloot. Maar derde-plus-één keer is scheepsrecht: een dieptepass van Jef in minuut 40 werd door Yenten prima opgevangen, en met een staalhard schot vloerde hij de thuiskeeper. Amper een minuut later werd er een penaltyfout gemaakt op Yenten: de strafschop werd beheerst door Hayatti binnengetrapt. Het moet gezegd: zonder overwicht te hebben toonde White Star zich voetbaltechnisch doorgaans iets beter, maar meer dan een schot voorlangs, een schot over, en wat corners en vrije trappen leverde dat niet op.  

De tweede helft laat zich samenvatten als gecontroleerd verdedigen. De eerste tien minuten bleven onze jongens tegenprikken, met onder andere een infiltratie van Joren. Helaas werd de match vervolgens stilgelegd omdat de thuistrainer na een discussie met de scheidsrechter naar de tribunes werd verwezen. Dat brak ietwat het ritme bij onze jongens, ook omdat we na de wissel van Yenten (krampen) moeite hadden voorin de bal vast te houden. Toch kwamen onze jongens nooit in paniek, en neutraliseerden onder leiding van kapitein Simon telkens het gevaar. Marco haalde een schot van onder de lat, en na een benauwende aanval van WS bracht Hayatti redding op de lijn. De daaropvolgende corner ging net naast. Een vrije trap van Miguel werd door de thuiskeeper nog weggetikt, maar na een laatste schot van Woluwe (naast) was de verdiende buit binnen. 

Met deze mentaliteit kunnen we tegen elke ploeg punten pakken. Hopelijk te beginnen met onze volgende tegenstander, Geel. En wegens het succes is het contract van Roy alvast met één week verlengd.