logo2

U19 VW Hamme – R. Sprimont Coblain Sport 0-2 (24-09-2016)

Wedstrijdverslag

vwhammeR. Sprimont Comblain SportZeiden we vorige week iets over het fraaie veld van Seraing? De zanderige oneffen stofvlakte ontnam onze jongens (opnieuw, na Oudenaarde) punten die nochtans welverdiend waren geweest. De Sprimontese tegenstander had het geluk eerst te scoren, en beperkte zich vervolgens tot stug verdedigen en hopen dat de bal niét goed zou vallen voor Hamme, en dat deed die helaas niet.

Toegegeven, na 5 minuten moest Marco al een kopbal uit doel zweven, maar een mooie aanval via Joren, Arne, een voorzet van Dieuwert en Miguel die net één stapje tekort kwam had ook de 1-0 kunnen opleveren. Helaas zorgde een fausse queue door het veld voor een goal in geschenkverpakking, 0-1. We  ontsnapten net daarna aan de 0-2, met een vrije trap in de grote backlijn (na een terugspeelbal op de keeper) die naast ging. De rest van de eerste helft was evenwichtig, al begonnen onze jongens de laatste 10 minuten hun niveau te halen en de tegenstander terug te duwen. Maar vier corners, een vrije trap, en drie aanvallen leverden geen doelpunt op. 

De tweede helft was er eigenlijk nog maar één ploeg die wilde voetballen, en verdienden we meer dan alleen de gelijkmaker. Op ons blaadje staan elf kansen/mogelijkheden voor ons, met soms mooie combinaties, zoals Yenten-Arne-Joren-Zander-Murat na een kwartier, een counter met Arne en Yenten, en Joren-Marouane-Murat-Yenten net naast, en een paar scherp verlengde inworpen en vrije trappen, onder andere van Miguel op Hayatti. Aan de overzijde: twee-en-een-kwart voor de bezoekers: een flauw aanvalletje na een half uur, een messcherpe counter met een man alleen voor de goal, opgeruimd door Marco en Simon, en een _terechte_ penalty na een nieuwe tegenaanval: 0-2 in de extra tijd, en boeken dicht.  

Het voetbal was zeker na het eerste half uur zo goed als het veld toeliet. Nu nog de afwerking op punt zetten, en dan is mits hard werken en de nodige scherpte,  in elke wedstrijd alles mogelijk. Wie weet volgende week al op bezoek bij WS Brussel. Naar ’t schijnt staat daar nog gras.

Gespeeld: Marco, Bjarte, Simon, Jefken, Bram, Hayatti, Arne, Zander, Dieuwert, Joren, Miguel, Yenten, Marouane, Jonas, Murat