logo2

U19 FC. Seraing - VW Hamme (17-09-2016)

Wedstrijdverslag

Seraing RFCvwhammeEindelijk loon naar werk

De eerste driepunter van het seizoen kwam er voor onze U19 op het in mei aangelegde kunstgrasveld van Seraing, gefinancierd door de gemeente – ’t is maar een hint, voor wie onze terreinen ziet. 

Onze tegenstander, niet in het traditionele zwart-rood maar in helder lichtblauw gestoken, bleek een fris voetballende ploeg, waar vooral de nummer 11, Trindad Nzey, in de eerste helft vanop de rechterflank voor gevaar zorgde. Toch waren de eerste kansen via Dieuwert en Arne voor ons. Maar bij de eerste aanval, vanop rechts, werkte Seraing door een bos verdedigers de bal  in doel, 1-0. De eerste helft  verliep verder vrij evenwichtig: wij hadden wat halve mogelijkheden, zij ook. De laatste tien minuten was vooral de thuisploeg gevaarlijk, met onder meer een kans waarbij Bjarte op de lijn redding bracht. Toch hadden onze jongens net voor het rustsignaal de verdiende gelijkmaker moeten hebben gemaakt, maar na een counter via Arne en Dieuwert raakte de bal niet tot bij een voor een lege goal staande Joren.  Rust 1-0.

De tweede helft startte veel beter, met Arne die een verdediger de bal ontfutselde en de gelijkmaker scoorde, 1-1. Maar amper acht minuten later keken we weer tegen een achterstand aan. Nadat Marco nog een vrije trap uit zo’n doel zweefde, scoorde de thuisploeg na zwak verdedigen van onze jongens, 2-1.  Nochtans was Seraing na de rust veel minder gevaarlijk, onder meer omdat Nzey bij de thuisploeg centraal was komen te staan, waar Hayati hem in zijn achterzak stak. Uiteindelijk kregen we loon naar werken. Nadat een goede vrije trap van Hayati richting Simon niets opleverde, kon Arne tien minuten voor tijd de bal doorkoppen naar Miguel, die de keeper kansloos liet, 2-2. Drie minuten voor tijd mocht Marouane na een aanval via Miguel en Arne van dichtbij de 2-3 binnentikken, een stand die ondanks ruim overspelen op het bord bleef.

Volgende week de thuismatch tegen Sprimont, dat dit weekend ook zijn eerste drie punten haalde, maar indien onze jongens met dezelfde mentaliteit en werkkracht op het veld staan, is ook tegen hen een goed resultaat mogelijk.

Gespeeld: Marco, Bjarte, Simon, Jefken, Seppe, Hayati, Arne, Zander, Dieuwert, Joren, Murat, Jari, Miguel, Marouane, Vince.