logo2

U7 Haasdonk - VW Hamme (08-04-2014)

Wedstrijdverslag
RS HaasdonkvwhammeVandaag namen we het op 'De Poerdam' op tegen de jongens uit Haasdonk. De thuiswedstrijd werd nogal zwaar verloren en de vrees om vandaag weer met de neus op de feiten gedrukt te worden was dan ook aanwezig. De jongens van Haasdonk hadden bij de supporters al indruk gemaakt tijdens de opwarming en de vraag was hoeveel doelpunten we zouden moeten toestaan. We waren vandaag voor de tweede keer op rij maar met 6 jongens aanwezig en die moesten het doen. Ze kregen dezelfde instructies mee als op Beveren Bosdam: vrij spel! 
 
De start was niet zo best en Haasdonk maakte onmiddellijk een kloofje maar door een doelpunt van Lukas en twee doelpunten van Ilyano kwamen we terug langszij. Het moet gezegd dat onze jongens een geweldige inzet hebben getoond en het was dan ook een heel spannende wedstrijd. De wedstrijd ging goed op en af en beide teams kregen kansen maar Haasdonk sprong er iets zorgvuldiger mee om en dat zou dan uiteindelijk het eindresultaat bepalen. 
 
Op hoekschoppen kopte Ilyano alle ballen van de tegenpartij weg en hij vond dat leuk. Probleem was wel dat die ballen allemaal onze richting uitkwamen. Gelukkig was het telkens over doel. Er werd ook af en toe stevig gebikkeld. Er werd gevochten voor elke meter grond (kunstgras!) en dat was toch wel zeer verdienstelijk van onze jongens. De eindstand werd uiteindelijk 12-10 voor Haasdonk maar we hebben toch onze 'ziggezagge, ziggezagge hoi, hoi, hoi' gezongen op het veld en er kwam geen reactie van de andere ploeg noch van hun supporters. Iedereen zal blijkbaar de tel zijn kwijtgeraakt en zo kunnen we een overwinning claimen. Een gelijkspel zou mooi geweest zijn voor beide teams maar het verschil zit soms in een klein hoekje. Lukas en Ilyano namen elk 4 doelpunten voor hun rekening en Dante en Dario maakten er ook eentje zodat we uiteindelijk aan 10 doelpunten kwamen.
Mits wat meer geluk en wat krachtiger besluiten op doel zat er vandaag dus echt wel een overwinning in. Een groot verschil dus in vergelijking met de thuismatch.
 
Een dikke proficiat aan onze 6 van vandaag: Dario De Troch, Dante Van Kersavont, Ilyano Van Meersche, Brent Franssen, Lukas Van Overbeke en Lode Sterckx
 
 Trainer Guy