Nieuws

Oudenaarde KSVhamme vwWedstrijdverslag

Onze jongens spelen wekelijks volgens wisselende reglementen. Dan is het veld wat breder, dan wat langer en dan weer wat smaller. Ingooien om de week nadien in te dribbelen. De keepers mogen al dan niet indribbelen en sommigen vinden zelf nog reglementen uit zoals keepers die niet zouden mogen uittrappen (weg met belangrijke spelprincipes als diepte gaat voor breedte weet je wel of zoek de 1 vs 1). Maar goed, wij zijn overtuigd dat je uit elke situatie kan leren al zou Voetbal Vlaanderen er beter aan doen om infofiches aan betrokken clubs te bezorgen want nu is het verwarring troef. Na het wekelijks gesprekje waarin we overlopen hoe we het deze week gaan doen kan de wedstrijd op het mooie kunstgrasveld in Oudenaarde starten. Altijd een fijne verplaatsing al was het maar voor de lekkere blonde… Ename.

Onze jongens dus. Ze namen de wedstrijd meteen in handen. Zouden we dit weekend zelf eens het eerste doelpunt scoren? Het leek er niet op toen Luca na een combinatie met Daan de bal voor doel bracht. Ruben kwam plots sterk inlopen en kon de bal onverwachts toch in doel  laten verdwijnen. De druk bleef aanhouden. Luca kreeg ruimte op links na één van de vele intercepties op het inspelen van de keeper, zocht de snelste weg naar doel en het stond 0-2. Op rechts maakte Alvaro meer dan eens een geslaagde actie. Eentje werd ook succesvol en beheerst afgerond door Ruben. 0-3 stond het na een kwartier en het was meer dan verdiend.

Het tweede kwartier kwam er iets meer evenwicht al bleven we de wet domineren. Ons verdedigend trio Jarno, Levi en Maxim hielden speelhoeken goed afgesloten en het centrum dicht terwijl we kansen bleven creëren. Het was dit kwartier dat we ons mooiste doelpunt vierden. Na een prachtige combinatie op links met Jarno, Alvaro en Luca kwam de bal centraal voor Ruben. Die behield het overzicht en zette met een leuke steekbal Arne alleen voor doel. En dan weten wij het intussen wel. De bal vliegt dan strak en diagonaal tegen de netten. 0-4 na 30 minuten wedstrijd al had een volley van Ruben met links vanop afstand beter dan de dwarsligger verdiend.

Het derde kwartier dan. De wedstrijd kantelt helemaal. Oudenaarde neemt over en we komen er nog amper uit. We houden het centrum collectief goed dicht en beperken zo de kansen van Oudenaarde. En wanneer die er wel zijn kunnen we rekenen op een super Quinten die in zijn eerste wedstrijd als keeper dit jaar uitpakt met enkele geweldige saves en uitstekend positiespel. Een tweetal gemaakte doelpunten worden uit doel geranseld. Oudenaarde komt gelukkig niet tot scoren en na 45 minuten staat het nog steeds 0-4.

Nog een half uurtje van een overwinning. Zouden we het met slechts één vervanger redden tegen een enthousiast en kwantitatief sterker team? Het lijkt er alleszins op. We nemen de wedstrijd weer volledig in handen en krijgen kans na kans. Helaas kunnen we niet scoren in het kwartier waar we de meeste kansen bijeen voetbalden. En ja hoor, de goal valt aan de overkant. Onze verdediging zakt te ver in waarbij we de goal wagenwijd openzetten en de 1-4 een feit is. Nauwelijks enkele minuten later een identieke situatie en het staat 2-4. Intussen – of beter al van kwart 3 - worden onze vervangingen bepaald door de pijntjes die we oplopen door het brute spel van één thuisspelertje. De emoties zijn niet meer onder controle en (bijna) iedereen kan zien waar dit zal eindigen. Gelukkig wordt de wedstrijd prima geleid en kan een eerste gele kaart voor wat afkoeling zorgen. We zien het wel vaker, talent gaat vaak gepaard met enorme drang. Zaak is om het onder controle te houden. In het vijfde kwartier zou het helemaal misgaan en wordt hij definitief van het veld gestuurd. Dit had kunnen voorkomen worden, helaas.

Dan verklappen we al wat in het vijfde kwart gebeurt. Maar wat met de stand? We trappen af en Oudenaarde krijgt meteen de eerste kans. Het zal toch niet waar zijn dat dit nog spannend word? Wat later staat het effectief 3-4 en komt er spanning in de wedstrijd. Het zou het laatste wapenfeit zijn van Oudenaarde. Met heel veel vertrouwen nemen we over. De Vos neemt op rechts het hazenpad en zijn voorzet wordt door een Oudenaards been achternagezeten door drie Wuitens in doel verwerkt. Wat later pikt ook Alvaro met een puntertje zijn doelpunt nog mee. Eindstand 3-6

Doelpunten met de hulp van het hele team door Ruben 2x , Luca, Arne, Alvaro en een owngoal.

We speelden met: Jarno Berthels, Daan De Prycker, Luca De Vos, Arne Degens, Maxim Deswarte, Levi Fiesack, Quinten Schellens, Alvaro Smet, Ruben Van de Vreken.

Een tevreden trainer Tom.